Активна зима: збираємо валізу у відпустку

Активна зима: збираємо валізу у відпустку

Грудень 7, 2015 0 By admin

Напередодні початку сезону зимового туризму всім любителям активних і захоплюючих поїздок на гірськолижні курорти слід подбати про комфорт своїх канікул. Для цього необхідно перевірити наявність речей і предметів, які зможуть забезпечувати вам той самий комфорт. Багато снігу і трохи холоду або люті морози і арктичні льоди – незалежно від того, якою мірою екстремальний кліматичний регіон ви зібралися, девізом вашої валізи стане «тепло». Так, завдання, у порівнянні з поїздкою на південь, належить непроста, адже теплі речі досить об’ємні, а ліміт місця в сумках суворо обмежений. Щоб максимально практично підійти до цього питання і не займати дорогоцінні сантиметри непотрібними речами, скористайтеся запропонованим списком необхідностей.

Одяг

Тепла куртка, комплект або комбінезон, шапка – забезпечте собі необхідний запас верхнього одягу, тому як вона має властивість намокати навіть при пасивному ходінні по вулицях в умовах підвищеної вологості. Джемпер або толстовка з флісу, штани або утеплені легінси – зручний і практичний ансамбль, неймовірно актуальний на відпочинку при мінусовій температурі.

Зимова термобілизна

У холодну пору року неможливо обійтися без кількох пар теплих шкарпеток, краще вовняних, і пари комплектів спеціального термобілизни.

Тепла і комфортна взуття – запорука гарного зимового відпочинку. Враховуйте, що вам доведеться багато подорожувати пішки, тому уггі, черевики або чоботи краще вибирати на низькому ходу, з потовщеною підошвою. Віддавайте перевагу моделям, усередині яких передбачений утеплювач, а зовні – водовідштовхувальна просочення.

Екіпірування

Навіть якщо ви не належите до категорії затятих шанувальників зимового спорту, перебуваючи в епіцентрі активного відпочинку, важко утриматися від спокуси спуститься пару раз зі схилу на лижах або випробувати свої сили на сноуборді. Як показує практика, в «гарячий» сезон відшукати надійну і недорогу екіпіровку безпосередньо на місці відпочинку практично не вдається, тому слід подбати про неї заздалегідь.

Косметичка

Жінок без косметички в природі не існує, в будь-якому віці і при будь-яких обставин чарівні представниці слабкої статі прагнуть удосконалювати свою зовнішність. Варто пам’ятати про те, що на зимових канікулах вам навряд чи знадобляться аксесуари для вечірнього образу, а ось спеціальні косметичні засоби із захистом, шкіри від морозу виявляться як не можна до речі.

Аптечка

Фанатичні мандрівники знають, що дорожня аптечка – обов’язковий атрибут будь-якої поїздки. Збираючись на відпочинок в зимовий період, не забудьте покласти туди жарознижуюче, мазь від травм і розтягувань, краплі від нежиті, противірусні та протизастудні засоби.

Children sled in Heiloo on December 4, 2010 after heavy snow fell in the southern and northern regions of the Netherlands. (Koen van Weel/AFP/Getty Images)

http://golossokal.com.ua/