Як вибрати ялинку на Новий рік?

Як вибрати ялинку на Новий рік?

Грудень 5, 2015 0 By admin

Яка ялинка стоїть у вас вдома на Новий рік? Жива чи штучна? Висока, в стелю, чи маленька — на журнальному столику?

Яка б не була — вона є одним з головних атрибутів свята. І грамотна підготовка до Нового року не може обійтися без рішення цієї задачі. Погодьтеся, важко уявити собі Новий рік без цієї красуні. Окремим задоволенням стає процес встановлення і прикрашання ялинки. Для дітей, та й багатьох дорослих, цей момент означає наближення свята, створює настрій чарівного очікування.

А чи вмієте ви правильно вибирати ялинку? Чи знаєте ви, як вибрати ялинку на Новий рік і що до придбання не тільки живий, але і штучної ялинки потрібно підходити з увагою і обережністю?

Почнемо спочатку — яку вибрати?

У кожного виду новорічних ялинок є свої прихильники і противники. І ті, і інші мають дійсно важливі аргументи для обгрунтування своєї позиції.
Жива ялинка:

  • екологічна, натуральна, абсолютно точно не виділяє шкідливих речовин;
  • дарує чудовий запах хвої, що асоціюється з новорічним святом;
  • жива і справжня, тільки з нею можливо справжнє чаклунство.

Прихильники штучних ялинок більш практичні:

  • така ялинка економічна — купується один раз і надовго;
  • береже ліс (взагалі-то, живі ялинки для Нового року вирощуються спеціально для вирубки);
  • не засинає вся підлога в будинку своєї хвоєю;
  • для запаху можна побризкати ароматизатором, так і аромат хвої подобається не всім.

Втім, все це неважливо. Головне, щоб ялинка принесла у ваш дім свято і гарний настрій. А для цього вона повинна бути в першу чергу якісною. З видом ялинки визначилися? Тоді поїхали.

Де і як вибрати новорічну ялинку?

За живою ялинкою вирушимо на ялинковий базар. В усіх житлових районах міста задовго до свята відкриваються ці точки торгівлі. Не варто купувати ялинку сильно заздалегідь, все-таки вона жива і як не старайся, більше місяця простоїть будинку навряд чи. Але і бігати в пошуках за день до Нового року теж не радимо — просто-напросто залишаться тільки не найкращі варіанти. За тиждень-десять днів ви зможете без суєти спокійно вибрати саме ту ялинку, яка вас влаштує.

Як правильно вибрати новорічну ялинку на Новий рік

Вам потрібна ялинка, яка простоїть будинку досить довго, не жовтіючи і не осипаючись. Тому зверніть увагу на кілька моментів, як вибрати живу ялинку на Новий рік:

  • Зігніть нижню гілку. Гнучка, добре гнеться — чудова, свіжа ялинка. Суха, ламається — ялинка, на жаль, вже підсохла.
  • Подивіться зріз стовбура. Поверхня вже темніє? Ялинку зрізали досить давно, краще не беріть.
  • Оцініть товщину стовбура. Деревце доросло до півтораметрової висоти, а стовбур тонкий? Ялинка слабка. Здорова міцна ялинка і стовбур має відповідний — не менше 6 см в діаметрі біля основи.

За штучно ялинкою доведеться їхати в магазин. Яке розмаїття вас чекає! Ялинки зелені, білі, сріблясті. З шишками і без. Зі світлодіодами, вбудованими в «голочки», і з кульками гірлянд, заздалегідь вмонтованими в гілки.
Вибір залежить тільки від ваших переваг і побажань. Хтось любить, щоб ялинка була максимально схожа на справжню і прикрашає її самостійно. Комусь більше до душі дизайнерські красуня. Звертайте увагу тільки на безпеку:

  • У якісної штучної ялинки повинен бути сертифікат якості. Він підтверджує безпеку використаних матеріалів. Ялинка повинна бути вогнетривка і нетоксична.
  • Як правило, штучні ялинки вітчизняного виробника або європейські відрізняються не тільки наявністю сертифіката, але і більш високою вартістю, ніж їх китайські подружки. Не спокушайтеся невисокою ціною, як би не хотілося заощадити грошей на подарунки. Ялинка без зазначення складу може бути дуже небезпечна. Дешеві ялинки часто запалюються від святкових свічок і відкритого вогню, а при горінні можуть виділяти отруйні речовини.
  • Посмикайте за голочки. Він повинні міцно триматися на гілках, кінці заокруглені.
  • Спробуйте посувати гілки. Прибираючи ялинку на зберігання, ми притискаємо гілки до стовбура, а встановлюючи до свята — распрямляем і распушаем. Гілки повинні добре плавно рухатися, але не завалюватися.
  • Попросіть у продавця одну голочку і спробуйте підпалити її запальничкою. Горить і плавиться? Це не ваша ялинка, і взагалі нічия — небезпечна і шкідлива підробка.

Як правильно встановити ялинку вдома?

Отже, ви вибрали найкращу і найкрасивішу ялинку. Тепер важливо правильно її встановити, щоб вона не впала, не обсипалася і радувала око всі довгі новорічні свята. Про те, як прикрасити ялинку на Новий рік своїми руками, ви можете дізнатися у цьому матеріалі.

Як поставити живу ялинку?

Важливо не тільки знати, як вибрати новорічну живу ялинку, але і як її грамотно встановити. Зніміть мотузки, які утримували гілочки, і перевірте висоту ялинки. Якщо необхідно, підпиляєте трохи стовбур. Нижню частину стовбура звільніть від кори сантиметрів на 10 щоб дати можливість дереву «пити» воду. Зріз повинен бути не косим, а рівним.
Ставити ялинку потрібно або в пісок, або в воду. У продажу існують спеціальні поставки у вигляді ємності з стійкими ніжками, але можна скористатися й звичайним відром. Надійно закріпіть його, щоб наряженное дерево не впало.
Пісок повинен закривати стовбур як мінімум на 20 див. В перший раз пісок потрібно полити гарячою водою, щоб відкрилися пори на стовбурі, вбирають вологу. Потім поливати ялинку потрібно кожен день водою кімнатної температури.
Якщо ви ставите ялинку у відро з водою, можна використовувати спеціальні добавки для того, щоб вона довше залишалася свіжою:

  • 1 таблетка аспірину на 2 ложки цукру;
  • 1 ложечку гліцерину;
  • будь-які суміші, що продаються в квіткових магазинах, для кімнатних квітів.

Встановлюємо штучну ялинку

Штучну ялинку встановити простіше. По-перше, правильно визначтеся з місцем для святкової красуні. Не варто ставити її занадто близько до стін або опалювальних приладів. В одному випадку голки можуть пошкодити шпалери, в іншому — оплавитися від тепла.

По-друге, підготуйте досить стійку підставку. Штучна ялинка не така важка, як справжня, тому підставка повинна надійно утримувати її і захищати від перекосів і падінь.

Підставка з металу більш стійка і надійна, проте, і коштує дорожче. Якщо ви віддали перевагу пластмасову підставку, то зверніть увагу на міцність ніжок і кріплень. Іноді варто додатково закріпити ялинку мотузочками або волосінню. Нехитрі домашні пристосування дадуть вам упевненість, що ялинка не впаде і не поранить когось із близьких.

Яку ялинку ви не придбали, вона обов’язково принесе вам святковий настрій та радість. Ваше завдання — подбати про безпеку і правильному виборі, а її — надійно заховати під гілочками новорічні подарунки.
На завершення рекомендуємо почитати як прикрасити будинок на Новий рік своїми руками.

http://2016rik.pp.ua/