5 липня – День народження жіночого купальника – бікіні

5 липня – День народження жіночого купальника – бікіні

Липень 5, 2015 0 By admin

5 липня вважається Днем народження жіночого купальника — бікіні. Саме в цей день 1946 року відбувся модний показ, під час якого на подіум вийшла манекенниця Мішлен Бернардіні, її тіло прикривали дві смужки тканини.

Цей вихід справив ефект вибуху бомби. Його вважали викликом суспільству, а сам купальник назвали на честь коралового острова, на якому кількома днями раніше пройшли випробування Сполученими Штатами Америки ядерної бомби.

Така аналогія була не випадковою. Всі світові експерти моди буквально були шоковані новим купальником, хоча подібне вбрання носили ще за часів Римської імперії. Про це свідчать знайдені археологами стародавні мозаїки. Отже, можна сказати, що фактично 5 липня і не є днем народження бікіні. Однак у світовій моді він запам’ятався саме цією подією.

Хоча купальник-бікіні спочатку був заборонений практично на всіх курортах США та інших країн, із часом він став дуже популярним. Коли в 50-х роках в прокат вийшов фільм «І Бог створив жінку», бікіні захотіли придбати майже всі модниці. Культовий фільм перевернув світ моди з ніг на голову, а купальники-бікіні з’явилися на кращих курортах Італії та Франції.

http://beyond.ua/