15 листопада – День республіки в Бразилії

15 листопада – День республіки в Бразилії

Листопад 14, 2015 0 By admin

День республіки (День проголошення республіки) — один з державних свят Бразилії. Він відзначається щорічно 15 листопада, тому що в цей день в 1889 році припинила своє існування Бразильська імперія, а на зміну їй прийшла республіка.

Незалежність Бразилії від Португалії була проголошена в 1822 році. Правителем Бразилії став імператор Педру I, який за час свого правління зробив значний внесок у соціально-політичний розвиток Бразилії. Так, завдяки йому в 1824 році в Бразилії була прийнята виключно передова для того часу конституція.

У 1831 році на престол вступив його син, Педро II. Він займав трон Бразилії понад п’ятдесят років, за цей час країні вдалося досягти політичної та культурної зрілості. Була досягнута стабільність соціальних і політичних інститутів, створена компетентна адміністрація, скасовано рабство.

Саме скасування рабства часто вважають основною причиною падіння монархії в Бразилії. 13 травня 1888 принцеса Ізабелла підписала «Золотий закон», остаточно скасував рабство. Це призвело до погіршення економічної ситуації і викликало негативну реакцію рабовласників.

15 листопада 1889 в Бразилії відбувся безкровний військовий переворот, що поклав кінець монархії. Так Бразилія стала республікою з федеративною системою управління. Цей день відзначається в Бразилії як державне свято — День республіки.photo