19 грудня – Міжнародний день допомоги бідним

19 грудня – Міжнародний день допомоги бідним

Грудень 19, 2015 0 By admin

19 грудня весь світ відзначає «Міжнародний день допомоги бідним». Хоча люди, які домоглися в цьому світі відмінних результатів і стали процвітаючими, багатими або хоча б заможними, дотримуються тієї точки зору, що жебраком не потрібно допомагати. Необхідно створювати такі умови життя, щоб виникало бажання допомогти собі самостійно.

Адже якщо дати жебракові 10 доларів на харчування, він може їх витратити за 5 хвилин. А якщо дати йому можливість заробити ті ж 10 доларів, то він буде ставитися до заробленого капіталу дбайливою і думати, перш ніж витратити.

Нерідко злидні стає способом життя і навіть мислення. Бували випадки, коли таким людям пропонувалася робота, а вони відмовлялися від неї. Причому однією з причин були власна гордість і сприйняття запропонованої роботи як подаяння. Напевно, в усьому нашому світоустрій щось не так, якщо не у всіх є можливість себе реалізувати і жити гідно.

Невтішні дані статистики говорять про те, що чверть населення земної кулі живе за межею бідності . Це приблизно 1,5 мільярда чоловік. При цьому майже половина населення земної кулі живе в день менше, ніж на 2 долари, а 1,2 млрд. менше, ніж на 1 долар США. До речі, приблизно половина всього населення не має ніякої роботи, а з половини, що залишилася ? зайнята неповний робочий день.

І це без урахування того, як нерівномірно розподіляються доходи. Все це свідчить лише про недосконалому світоустрій. «Міжнародний день допомоги бідним», можливо, допоможе змінити хоча б ставлення людей до цієї проблеми. Бути може, це стане ще одним кроком на шляху до вирішення проблеми в масштабах всього людства.