Ревізія Держаудитслужби: поліція порушила справу щодо можливих зловживань у Тернопільській міськраді

Ревізія Держаудитслужби: поліція порушила справу щодо можливих зловживань у Тернопільській міськраді

Жовтень 9, 2024 0 By admin
Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області розглянуто звернення редактора Politerno від 7 вересня 2024 року про отримання інформації щодо результатів розслідування кримінальних проваджень, відомості про які були внесені до ЄРДР за матеріалами ревізії фінансово-господарської діяльності Тернопільської міської ради.

Про це йдеться у відповіді заступника начальника Слідчого управління Віктора Михайлюка на інформаційний запит Андрія Щесняка.

“Слідчими СУ ГУНП в Тернопільській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12024210000000374 від 21.08.2024 за ч.2 ст.367 КК України, за фактами неналежного виконання своїх службових обов’язків посадовими особами Тернопільської міської ради в процесі контролю за надходженнями коштів до місцевого бюджету.

На даний час у вказаному кримінальному провадженні проводяться всі необхідні слідчі дії, після виконання яких, на підставі всебічного, повного і неупередженого розгляду всіх обставин у їх сукупності буде надано правову оцінку зібраним доказам та прийнято рішення у кримінальних провадженнях відповідно до вимог чинного законодавства.

Про результат досудового розслідування та прийняте рішення у кримінальних провадженнях будуть повідомлені слідчим або прокурором особи визначені КПК України”, – йдеться у документі.

Нагадаємо, Державна аудиторська служба України завершила ревізію у Тернопільській міські раді, під час якої було зафіксовано численні факти порушень, що привели до загальних втрат місцевого бюджету на загальну суму 127 млн грн.

Також у межах аудиту проведено ревізію фінансово-господарської діяльності спеціaлізованого комунального підприємства «Ритуaльна служба» за період з 01 січня 2020 року пo 31 березня 2024 року.

Джерело