Цього дня сили АТО звільняють Слов’янськ від терористів

Цього дня сили АТО звільняють Слов’янськ від терористів

Липень 5, 2015 0 By admin

В результаті поновлення активних бойових дій, 1 липня 2014 року, сили Антитерористичної операції взялися за звільнення міста Слов’янськ, де, на той час, був головний штаб терористів. За час перемир’я бойовики встигли добре укріпитися, а москалі перекинули їм багато бронетехніки та зброї.

Зважаючи на ці фактори, а також з метою зберегти життя мирних жителів, українські військові не стали штурмувати місто. Замість цього була відновлена військова блокада, перерізалися канали поставки бойовиків та зброї, поступово звільнялися навколишні села та райони. Зокрема, були знищені тренувальні бази бойовиків, склади з озброєнням, звільнені такі навколишні населені пункти як Райгородок, Різниківка, Рай-Олександрівка, Миколаївка, Семенівка.

Щоб не опинитися в повному оточенні, лідер терористів Ігор Гіркін дає наказ тікати в Донецьк. В ніч з 4 на 5 липня недобиті залишки бойовиків здійснюють прорив до Донецька через Краматорськ та Костянтинівку. Того ж дня місто Слов’янськ було повністю звільнене українськими військовими, а над міською радою майорів синьо-жовтий прапор.

На протязі 5-7 липня сили АТО звільнили від терористів Артемівський, Слов’янський та Мар’їнський райони Донецької області. На даний момент аеродром Краматорська є штабом сил АТО на сході.ef763ae8b5f0c3f4382977ef16050ddd1402610542

http://beyond.ua/