Готуємося до свята: рецепт класичної паски
Квітень 2, 2019Традиційний рецепт ароматної святкової паски
Час приготування: 250 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
250 г родзинок
1 кг борошна
450 мг молока
7 яєць
50 г сухих дріжджів
250 г вершкового масла
250 г цукру
1 ч.л. ванільного цукру
1/2 ч.л. солі
Приготування:
1. Гріємо молоко, додаємо дріжджі та половину борошна, розмішуємо до отримання однорідної маси. Накривши рушником, поміщаємо у тепле місце.
2. Розділяємо білки й жовтки. До жовтків додаємо і перетираємо два види цукру, а до білків — сіль, збиваємо до утворення піни.
3. Коли опара збільшилась удвічі, спочатку вливаємо жовтки з цукром і перемішуємо. Далі — змішуємо з розм’якшеним маслом. Наступні — білки з сіллю. Утворену масу добре перемішуємо.
4. Додаємо залишки борошна та починаємо місити тісто. Воно виходить м’яким та не прилипає до рук. Залишаємо накрите тісто на 30 хвилин у теплому місці.
5. На 20 хвилин замочуємо родзинки і, зливши з них воду, додаємо в тісто. Перемішуємо.
6. Формочки змащуємо маслом. Викладаємо тісто на 1/3 висоти і залишаємо підійматись.
7. Розігріваємо духовку, випікаємо 35–40 хвилин при 180 градусах.
8. Виймаємо та прикрашаємо.