Черговий самобуд у Тернополі: Бліхар почав нове будівництво без належних документів

Черговий самобуд у Тернополі: Бліхар почав нове будівництво без належних документів

Жовтень 9, 2024 0 By admin
Чергове самовільне будівництво триває в Тернополі на вулиці Березовій. Проєкт не отримав дозволу на виконання будівельних робіт, та все ж це не завадило нечистоплотним ділкам з порушенням безпекових норм розпочати будівництво.

На ділянці з кадастровим номером 6110100000:02:009:0098 колись знаходилося три садиби – вулиця Березова, 41, 43, 45.

Будинки купили у власників, а ділянки під ними 31 січня 2022 року об’єднали в одну. Цільове призначення теж змінили – «для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку».

Власницею новоутворених 0.2184 га стала інстаграм-блогерка Олена Сергіївна Абакумова – дружина ексдепутата Тернопільської міської ради та сина головного лікаря «Тернопільської обласної клінічної лікарні» Володимира Бліхара.

Згодом, у 2023-2024 роках, частку в 17% у ділянці за три рази викупив Кривий Олександр Олександрович. Родина Бліхарів контролює частку у 83%.

Право забудовувати ділянку в квітні цього року отримав ОК «ЖБК» «Фіголь і партнери».

Отже, згідно Містобудівних умов та обмежень на зазначеній ділянці планується – «Нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом за адресою вулиця Березова, 41, 43, 45, місто Тернопіль».

Проектну документацію теж отримано.

А от дозволу на початок робіт у проєкту – немає, адже його авторам не погоджують технічну документацію.

Та поки Бліхар-Кривий-Фіголь шукають шляхи, як «порішати» питання, будівництво розпочато.

Паспорту будівництва на об’єкті ми не побачили. Підготовчі роботи ведуться з безпековими ризиками для жителів мікрорайону, адже на об’єкті не встановлено належної огорожі. Втім, це звична практика, коли за справу беруться нечисті на руку ділки.

Адже, якщо Олександр Кривий не має належного досвіду у таких оборудках – йому просто запропонували вкласти гроші – то Володимир Бліхар «пройшов крізь терни» у скандальній забудові «церковної ділянки» на Малишка-Чайковського-Слівенській.

Вірогідно, сімейство Бліхарів втягнуло Олександра Кривого в оборудку, таким чином вирішивши «підсилитися» присутністю в проєкті сина відомого в Тернополі підприємця та додавши ваги своєму задуму.

Джерело