18 січня народилися Віта та Валя Симиренко

18 січня народилися Віта та Валя Симиренко

Січень 18, 2016 0 By admin

Віта Олександрівна Семеренко (нар. 18 січня 1986, смт Краснопілля, Сумська область) — українська біатлоністка, майстер спорту, член національної збірної команди України, п’ятиразова призерка чемпіонатів світу, переможниця й призерка етапів Кубка світу, п’ятиразова чемпіонка Європи з біатлону.

Студентка Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка. Тренер Байда Світлана Іванівна, Шамрай Григорій Іванович.

На чемпіонаті світу 2008 року в Естерсунді Віта посіла 4-те місце в гонці з масовим стартом і друге місце в естафеті. На чемпіонаті світу 2011 року в Ханти-Мансійську здобула «бронзу» в індивідуальній гонці і «срібло» в естафеті, однак через порушення антидопінгових правил Оксаною Хвостенко Міжнародний союз біатлоністів позбавив українську жіночу естафетну четвірку другого місця в гонці чемпіонату світу з біатлону-2011.

У квітні 2011 року Віта здобула перемогу в традиційних змаганнях з біатлону «Приз пам’яті Фатьянова», що відбувались на Камчатці. Вона перемогла у спринті та у гонці переслідування, отримавши головний приз турніру — автомобіль «Мерседес».

На чемпіонаті світу 2012 року Віта здобула бронзову медаль у спринті. У березні 2009, 2010, 2011 і 2012 років рішенням експертної комісії НОКу визнавалася найкращою спортсменкою місяця в Україні.

Семеренко Валентина Олександрівна (Валя) (нар. 18 січня 1986, смт Краснопілля Сумської області) — українська біатлоністка, майстер спорту, член національної збірної команди України. Триразова призерка чемпіонатів світу з біатлону, переможниця та призерка етапів кубка світу з біатлону, чемпіонка світу серед юніорів у 2004 р., шестиразова чемпіонка Європи, чемпіонка світу з літнього біатлону 2011 року в спринті, неодноразова чемпіонка першостей та Чемпіонатів України, на XXIII Всесвітній зимовій універсіаді виборола 4 медалі (3 срібні, 1 бронзову). Учасниця Олімпійських ігор-2006 у Туріні (зайняла 46-е місце в індивідуальній гонці).

Студентка Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка. Тренер Байда Світлана Іванівна, Шамрай Григорій Іванович.

На чемпіонаті світу 2008 року в Естерсунді та чемпіонаті світу 2011 року у Ханти-Мансійську Валентина посіла друге місце в естафеті, однак через порушення антидопінгових правил Оксаною Хвостенко Міжнародний союз біатлоністів позбавив українську жіночу естафетну четвірку другого місця в гонці чемпіонату світу з біатлону-2011.

Свій перший особистий подіум, третє місце, на етапах Кубка світу Валя здобула 4 лютого 2011 в спринтерській гонці в Преск-Айлі (штат Мен, США), першу особисту перемогу 15 грудня 2013 року в гонці переслідування на етапі Кубка світу в Аннесі, Франція.