Вчені: Шоколад захищає від серцевих захворювань і діабету
Травень 23, 2018Виняткова користь шоколаду при станах пригніченості, тривоги, депресії вже давно була відзначена медиками. Маленький «шматочок щастя» на основі масла какао практично моментально впливає на настрій людини, підвищуючи рівень гормону серотоніну в організмі.
Нещодавно британські вчені з’ясували, що шоколад також захищає від серцевих захворювань і діабету. Правда, мова йде тільки про ласощі з високим вмістом какао. У ньому в достатку є спеціальні флавоноїди, які придушують ці хвороби на етапі їх виникнення.
У дослідженні взяли активну участь 1153 добровольці у віці від 18 до 69 років.
Фахівці ретельно опитали усіх учасників про споживання шоколаду: в які дні приймали, в які години і в якій кількості, самостійно або як десерт, чим закінчувалася трапеза?
Відповіді на питання систематизували, щоб зрозуміти повноту впливу солодощів на ступінь зниження резистентності до інсуліну.
Результати показали, що 81 відсоток всіх випробовуваних, в середньому, з’їдали по 25 грамів шоколаду. Якщо порівнювати з рештою 19 відсотками людей, які його не вживали, у них була знижена опірність інсуліну і значно кращий рівень аналізів печінкових ферментів.
Крім цього, вчені з Медичної школи Уорікського університету відзначили значне зниження ризиків виникнення серцево-судинних захворювань у ласунів, які ласують чорним шоколадом (приблизно чверть плитки) регулярно.