Як Apple змушує вас постійно купувати нові iPhone

Як Apple змушує вас постійно купувати нові iPhone

Жовтень 8, 2015 0 By admin

Ви коли-небудь замислювалися, чому iPhone починає гальмувати через кілька років? Чому коли-то чудове пристрій стає гальмівним і з працею виконує найпростіші завдання і завантажує додатки? Відповідь – в програмному забезпеченні Apple, і це наріжний камінь стратегії компанії, спрямованої на те, щоб мільйони людей купували нові iPhone. Принаймні так вважає журналіст Huffington Post Тімоті Стенович.21828013720_bd485229a2_z

Як показує графік від Statista, кожен раз після випуску нової моделі яблучного смартфона в Інтернеті відбувається сплеск пошукових запитів «iPhone slow» («повільний iPhone»). Потім число цих запитів трохи зменшується, але потім знову різко підскакує при виході нової моделі.

Це може мати як мінімум три пояснення. По-перше, людська психологія. Вам може здаватися, що його смартфон працює нормально до тих пір, поки не пройде чутка про вихід нової версії пристрою. Така інформація, цілком ймовірно, змусить людину замислитися про те, що його смартфон, можливо, вже не так гарний. Ще одна можлива причина – довгий термін служби Apple-пристроїв. Це характерно не тільки для смартфонів, але також для планшетів і мультимедійних плеєрів. Чим довше вони працюють, тим більше «цифрового сміття» збирає програмне забезпечення. Численні файли і конфліктні між собою додатки призводять до того, що пристрої дійсно починають повільніше виконувати свої функції.

Нарешті, власники попередніх моделей встановлюють нову версію iOS, яка зазвичай виходить з новою моделлю телефону, і в результаті він дійсно починає працювати повільніше через збільшення системних вимог прошивки.

«Якщо у вас є iPhone, яким більше двох років, і ви, згідно рекомендації Apple, оновлювали операційну систему вже пару раз після покупки, то зараз ви напевно хочете розбити цей телефон об стіну. Він напевно став повільним і задумливим. …Apple просто робить для нових iPhone нову систему, в якій більше функцій, більше вимог до пам’яті і процесора і т. п. В результаті вона погано працює на старих iPhone», – пише Стенович.

Вкрай малоймовірно, що Apple спеціально уповільнює старі iPhone, щоб змусити людей оновлюватися. Компанія випускає нову ОС, у якій більше функцій, більше вимог до пам’яті і процесора і т. д. В результаті вона гірше працює на менш продуктивних пристроях.22026046391_4ced2475ef_z

Але наведеному Huffington графіку можна виявити ще одну цікаву деталь: навіть якщо ігнорувати піки і падіння, кількість запитів про «гальмівних» iPhone все одно повільно, але стабільно зростає протягом усього часу з 2008 року. І ця тенденція насторожує, адже вона говорить про те, що iPhone незалежно від моделі вважають повільним все більше і більше людей. І ось це повинно змусити Apple серйозно задуматися.

http://euromobile-ukraine.com.ua/