Цього дня народився Адріано Челентано

Цього дня народився Адріано Челентано

Січень 6, 2016 0 By admin

Відомий італійський співак і актор Адріано Челентано народився 6 січня 1938 року в Мілані, ставши п’ятою дитиною в сім’ї бідних селян.

З 12 років, щоб допомагати батькам, Адріано поєднував навчання з роботою підмайстром у годинникаря. У цьому ж віці проявилася і його любов до музики. У 16 років Челентано вже сам складав і виконував свої пісні. Захоплений рок-н-ролом, молода людина створює власну групу під назвою Rock Boys.

Зоряний шлях

18 травня 1957 Rock Boys бере участь у Першому італійському фестивалі рок-н-ролу з піснею Ciao ti diro, що принесла надзвичайний успіх юним виконавцям.

Однак через три роки музична кар’єра Челентано призупиняється через військової служби, на яку Адріано направляється в Турин. Повернувшись в 1961 році, Челентано наполегливо штурмує музичний фестиваль у Сан-Ремо, проте перемогу він нарешті здобув лише в 1970 році, виконавши дует зі своєю дружиною Клаудією Морі.

За більш ніж 40 років творчої діяльності Челентано випустив 40 альбомів, що подарували світу такі італійські хіти, як Un albero di trenta piani, Confessa, Bellisima, Soli, Il tempo se ne va. Його пісня Azzuro стала неофіційним гімном для чемпіонату світу з футболу в 2006 році, а слова хіта Il ragazzo della via Gluck включена в обов’язкову шкільну програму Італії.

Крім музичної діяльності Челентано знявся більш ніж у чотирьох десятках фільмів. Акторський дебют Адріано відбувся в 1959 році у фільмі «Хлопці і музичний автомат», а вже через рік він виконав епізодичну роль у картині «Солодке життя». Участь в популярних фільмах «Юппі Ду», «Приборкання норовливого», «Шалено закоханий» і «Ас» принесли Челентано славу як воістину талановитому акторові. Його партнерами по знімальному майданчику стали такі зірки кінематографа, як Ентоні Квін, Орнелла Муті, Кароль Буке.

За свою довгу та успішну творчу кар’єру Адріано Челентано проявив себе також як режисер, телеведучий, композитор і громадський діяч.

Приватне життя

14 липня 1964 Челентано одружився з актрисою Клаудією Морі. Їхнє знайомство на зйомках фільму «Якийсь дивний тип» призвело не тільки до шлюбного, а й до міцному творчому союзу. Сімейна пара не раз виконувала дуетом пісні, що стали згодом світовими хітами. Клаудія також є виконавчим директором компанії Clan Celentano, заснованої Адріано ще в 1961 році.

Адріано і Клаудія виховали трьох дітей: Розіта, Джакомо і Розалінду. У 2006 році у Джакомо народився син Самуель, в даний час єдиний онук подружжя Челентано.

У легендарного співака багато захоплень, яким він присвячує свій вільний час. Адріано любить готувати, грати в теніс, більярд, шахи, а також займатися фотографією.foto_adriano