Що штовхає чоловіків до розлучення

Що штовхає чоловіків до розлучення

Вересень 18, 2015 0 By admin

Група соціологів з Університету в Огайо визначила, що заважає чоловікам насолоджуватися сімейним щастям.

Втрачаючи роботу, чоловік втрачає впевненість у собі. Трудовий статус безпосередньо пов’язаний з матримоніальними відносинами у представників обох статей. Але поводяться пані та джентльмени по-різному.

Зокрема, середньостатистичний чоловік разом із втратою роботи остигає до своєї другої половини. Роздумувати над можливістю розлучення у разі втрати постійного заробітку починають навіть ті хлопці, які вважали себе щасливими в сімейному житті.73221

Дослідники відносять цей феномен на рахунок соціальних інстинктів, згідно з якими чоловік сприймається як кормілец.Патріархальному у всіх сенсах стереотипу не заважає навіть те, що жінки в останні десятиліття вже не прив’язані до кухні і пранні, а професійні відмінності за статевою ознакою з кожним роком все більше стираються. Навпаки, жіноча безробіття не спонукає жодну зі сторін почати шлюборозлучний процес. Домогосподарки, як правило, вирішуються на розрив у випадках, коли терпіти вже сил немає. У той же час працюючі жінки набагато частіше стають ініціаторами розлучення.

Такі ефекти, ймовірно, стали наслідком істотних змін у статусному положенні жінок і відсутності таких у чоловіків, – вважають автори дослідження. – У той час як зайнятість жіночої частини населення зросла і нормально сприймається в суспільстві, відсутність роботи у чоловіків для багатьох залишається неприйнятним. Крім того, на сьогоднішній день відсутні культурні норми та інституційна підтримка для чоловіків, що приймають на себе фемінізовані статусні ролі (такі як робота по дому і емоційна підтримка глави сім’ї).

http://ladyportal.info/