Неймовірні дива природи

Неймовірні дива природи

Листопад 18, 2015 0 By admin

Вогняні водоспади, кольорові річки, незвичайні скупчення хмар — які чудеса та несподіванки приготувала для усіх любителів відпочинку під відкритим небом природа, читай у сьогоднішній розповіді.

Вогняний водоспад

Гадаєш, це лава стікає шаленим потоком з висоти? А от і ні! Кожного лютого вода у водоспаді Хорстейл, Національний парк Йосеміті, США, немов горить вогнем. Секрет палаючої води криється у променях, які протягом двох тижнів на заході сонця падають на водоспад під особливим кутом. Саме тоді здається, що вода у Хорстелі — бурхливе, нестримне багаття.

Огненный водопад

Диво Мойсея

Щороку навесні води між островами Джинді та Модо у Південній Кореї розходяться, утворюючи прохід довжиною 3 км і шириною 40 м. Явище, яке дивовижним чином повторює біблійний сюжет, триває близько години. Тож кожен бажаючий, наче Мойсей, поспішає пройтися водами Жовтого моря до острова Джинді, де якраз в цей час відзначається фестиваль на честь цієї неймовірної події.

Чудо Моисея

Кольорова річка

Кожної осені колумбійська річка Каньо Кристалес грає всіма кольорами веселки. Через теплу сонячну погоду зелений мох на дні водойми розцвітає кольоровими квітами, утворюючи яскравий м’який килим.

Цветная река

Та дістатися сюди не кожному до снаги — спочатку треба прилетіти у маленьке містечко Ла-Макарена, звідти відправитися у подорож човном, а потім довго йти до берега Каньо Кристалес лісовими стежками.

Рожеві гірські хребти

Відвідати Доломітові Альпи в Італії — мрія кожного романтика. Ще б пак! Адже ці гори на заході сонця стають… яскраво-рожевими. Тамтешні жителі називають унікальне явище «Енросаріда», що буквально перекладається як «стати рожевим».

Розовые хребты в Италии

Кожного вечора сонце грається з гірськими схилами, розфарбовуючи їх усілякими фарбами: жовтими, оранжевими, червоними, фіолетовими. Таке явище можливе через особливий склад Доломітових Альп: вони складаються з застиглої магми та решток стародавніх морських тварин.

Ранкова Глорія

Бажаєш нових емоцій та гострих вражень? Як щодо мандрівки Австралією?

Ранкова Глорія — явище дуже рідкісне в світі. Але в затоці Карпентарія, Північна Австралія, милуватися ним можна з вересня до листопада. Раз на кілька днів на світанку хмари над затокою збираються у величезні трубчасті скупчення довжиною до тисячі кілометрів і до двох кілометрів завширшки. Цікаво, що небесна перина не висить у повітрі, а переміщується зі швидкістю 60 км/год.

Утренняя Глория

На варті Ранкової Глорії стоять місцеві пілоти, які за невелику плату залюбки прокатають Тебе поміж гігантських хмарин.

http://pustunchik.ua/