Не те, чим здається: 5 здорових продуктів, які несуть смертельну небезпеку
Серпень 9, 2018Експерти в області правильного і збалансованого харчування весь час розкривають нові таємниці тих чи інших продуктів. На цей раз під їх приціл потрапили продукти, які завжди вважалися корисними.
Морква викликає зміна кольору шкіри
У цьому овочі дуже багато вітамінів і вони все важливі для організму людини. З іншого боку зловживати морквою не можна. Якщо їсти її кожен день, то шкіра може стати більш жовтою. Виною всьому зайве накопичення молекул бета-каротину, яких у моркві пристойна кількість.
Тунцем легко отруїтися
Тунець – це джерело незамінного білка, як же він може нашкодити здоров’ю? Вчені вказують на той факт, що в багатьох сортах риби ртуть накопичується з особливою інтенсивністю. Лідируючі позиції серед морських мешканців займає тунець. Наявність ртуті в організмі людини позначається на роботі мозку, та й усього тіла.
Капуста сприяє згортання крові
Капуста належить до роду хрестоцвітних овочів, а це значить, що в її складі багато вітаміну К. Він, як і інші вітаміни, безумовно, необхідний нашому організму, але тільки в певних дозах. Перевищення показників тягне за собою таку проблему, як згортання крові. Слід пам’ятати, що навіть з корисними продуктами потрібно знати міру.
Арахісове масло небезпечно для алергіків
Смачний продукт, від якого складно відірватися. Але не варто забувати, що арахіс – серйозний алерген. Наслідки можуть бути дуже серйозними, аж до звуження дихальних шляхів і втрати свідомості. Тому, перш ніж наминати арахісове масло, переконайся, що у тебе немає алергії на продукт.
Мигдаль містить небезпечну кислоту
Горіхи – прекрасне джерело рослинного білка і мінералів. Зокрема мигдаль займає лідируючі позиції за смаковими якостями для людини. Остерігатися в цьому горісі потрібно синильної кислоти, яка приносить шкоду організму. Не зловживай продуктом, а перед вживанням замочуй.