Цього дня з’явився перший комп’ютерний вірус

Цього дня з’явився перший комп’ютерний вірус

Листопад 11, 2015 0 By admin

З того моменту, коли з’явився перший комп’ютерний вірус, практично всі існуючі комп’ютерні системи світу стали схильні до небезпеки. Комп’ютерний вірус — це програма, яка вміє розмножуватися. Потрапляючи в комп’ютер, вірус здатен пошкодити або знищити файли, що знаходяться в ньому. Деякі комп’ютерні віруси можуть навіть пошкодити операційну систему настільки, що вона не зможе працювати.

Сьогодні існує незліченна кількість комп’ютерних вірусів. За весь час було створено десятки тисяч цих шкідливих програм. Переважно вони поширюються через мережу Інтернет, але можливе також «зараження» через носії інформації.

Ну а з’явився перший комп’ютерний вірус 11 листопада 1983 року. Його розробив студент із США Фред Коен. Він представив увазі декількох людей програму, яка могла заразити комп’ютер в середньому за 5 хвилин, але іноді час зараження доходив до 1 години.

З 1988 року почалося використання спеціальних антивірусних програм різного способу дії. Зараз без них неможливо уявити безпечну роботу ПК.