Цього дня відбулося відкриття першого Каннського кінофестивалю

Цього дня відбулося відкриття першого Каннського кінофестивалю

Вересень 20, 2015 0 By admin

Каннський кінофестиваль — найпрестижніший у світі кіноіндустрії. Отримати нагороду в Каннах — для багатьох творців кіно значить набагато більше, ніж отримати «Оскар». Проводиться він в районі набережної Круазетт. Назва фестивалю пов’язана з назвою французького курортного міста Канни, в якому і збирається вся світова еліта кінематографу для визначення кращих робіт у галузі кіно за цілий рік.

Ще до започаткування цього фестивалю, організатори заходу активно протидіяли впливу нацистів, яким вдалося взяти під свій контроль найпрестижніший на той час Венеціанський кінофестиваль. Відкриття фестивалю в Каннах було призначено на 1 вересня 1939 року. Для його проведення вже був підібраний склад журі, очолити який повинен був сам Луї Люм’єр. Але на саме 1 вересня почалася Друга світова війна, тому відкриття першого Каннського кінофестивалю відбулося набагато пізніше — вже в післявоєнні роки, 20 вересня 1946 року. До уваги глядачів і членів журі було представлено 46 фільмів. Вищою нагородою фестивалю стала «Золота пальмова гілка». Її стали вручати з 1955 року.

З моменту, коли відбувся перший Каннський кінофестиваль, цей захід став щорічним.

A general view shows the Festival Palace, with a giant canvas of the official poster of the 68th Cannes Film Festival featuring late actress Ingrid Bergman, during the film festival in Cannes, southern France, May 14, 2015. REUTERS/Yves Herman