Солоні (квашені) огірки на зиму: покроковий рецепт хрумких огірків
Липень 26, 2020Солоні (квашені) огірки на зиму: покроковий рецепт хрумких огірків
- 1,5 кг свіжих огірків засолювальних сортів
- 2 молодих листків хрону
- 5 листів вишні
- 5 листів смородини
- 1 пучок кропу
- 2 лаврових листочки
- 5 кульок запашного перцю
- 2 зубчики часнику
- 100 г солі
- 3 л води (бутильованої, джерельної або фільтрованої)
Рецепт солених огірків від Алли Ковальчук:
- Замочіть огірки у воді мінімум на годину. На дно чистої банки без сколів і тріщин покладіть листя хрону, вишні і смородини, гілочку кропу. Щільно укладіть великі огірки. Вони повинні розташовуватися вертикально.
- Зверху покладіть огірки поменше. Потім накрийте їх листочками хрону, вишні і смородини. Додайте часник, перець, лавровий лист, сіль.
- Залийте холодною очищеною водою. Закрийте банку капроновою кришкою і гарненько струсніть, щоб сіль розчинилася.
- Відправте на три доби у тепле темне місце, злегка прикривши кришкою.
- Після чого зберіть піну з банки. Злийте розсіл в окремий посуд, додайте 100 мл води і кип’ятіть близько 5 хвилин. Зніміть піну.
- Присипте огірки гірчицею або покладіть її, попередньо загорнувши в чисту білу бавовняну тканину.
- Не поспішаючи залийте огірки киплячим розсолом до краю горла банки, загорніть стерилізованою кришкою. Переверніть догори дном і перевірте, щоб з-під кришки не текло і не шипіло.
- Укутайте банки старим пальто або ковдрою і залиште остигати.
- Зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.