Кінець епохи Надала

Кінець епохи Надала

Червень 11, 2024 0 By admin

54% опитаних тернополян вважають, що Сергія Надала більше не можна обирати мером. Ще 19% жителів Тернополя вважають, що мер повинен піти з посади якнайшвидше. Про це засвідчують результати 9-го Всеукраїнського муніципального опитування. За моїми даними, рейтинг Сергія Надала цього року встановив рекорд падіння і людей, які бажають аби багатолітній мер Тернополя більше не балотувався – значно більше за 54%.

Добре відомо, що соціологічна група «Рейтинг», а саме вона проводила опитування від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту, давно і «плідно» співпрацює з Сергієм Надалом. Отже результат явно «підтягнули», аби провал Сергія Віталійовича виглядав не так катасторфічно.

Що посіяв Сергій Надал, те і пожинає. А посіяв він за роки свого управління Тернополем багато негативного і шкідливого для нашого міста. Відсутність земельних аукціонів та закупівельний схематоз – лише очевидні корупційні чинники, що завдали непоправимі збитки місту й збагатили мера та його оточення. Тернополяни спостерігали за усім цим роками, задовольняючись тим малим, що «підкидав» їм міський голова. Але лакмусовою стрічкою, переломом, або ж пробудженням для людей стала війна. Сергій Надал не лише не зупинив звичні розклади у місті, він ще й вступив у конфлікт з військовими та волонтерами, які вимагали виділення з бюджету міста більших коштів для підтримки ЗСУ. А ще була вілла для доньки у Маямі, куплена за кілька днів до початку війни.

І що ми маємо у підсумку? Третій рік кривавої війни, на якій гинуть найкращі сини та доньки України. Ракетні удари, відключення світла, складна економічна ситуація в державі… Проте у Тернополі міські депутати під головуванням мера приймають скандальні – СЕКРЕТНІ – зміни до Генерального плану міста. Зміни, яких ніхто не бачив та які ховали від тернополян під жалюгідними приводами. Зміни – як легалізація багатолітнього дерибану Тернополя.

Сергій Надал прекрасно розуміє, що епоха його володарювання у Тернополі закінчується. Саме це спонукало його на відчайдушне рішення «проштовхнути» питання Генплану за будь-яку ціну. А ціна, знову ж таки, буде високою – хейт з боку людей та ще стрімкіше падіння рейтингу.

Скільки б і як зухвало б не працювала пропагандистська машина мера на чолі з Юрієм Фартушняком, місто втомилося від старої затертої платівки. «Кіно одного актора» добряче набридло тернополянам. Пора виключати «старий ламповий телевізор» і починати жити реаліями сучасного світу – його викликами та вимогами. Час настав.

Редактор Politerno Андрій Щесняк