Варення з кульбаби, яке лікує печінку! Збережіть собі рецепт, щоб не загубити
Березень 15, 2020Мало хто здогадується, що травнева кульбаба здатна вилікувати безліч проблем зі здоров’ям.
Ми дуже рідко звертаємо на неї увагу, а це даремно.
Травнева кульбаба – справжній лікар! В Китаї кульбабу вважають повноцінним харчовим продуктом. Ми вам також радимо включити кульбабу в раціон, адже вона має багато корисних властивостей:
- є профілактикою хвороб органів дихання (астма, бронхіт);
- допомагає при гепатиті, холециститі;
- лікує хвороби шлунка;
- дієва при геморої;
- знімає набряклість;
- справляється з запорами;
- покращує кровообіг.
А наступний рецепт не лише відновлює клітини печінки, а й має протизапальний, жовчогінний та тонізуючий ефект.
Інгредієнти:
- суцвіття кульбаби 300 шт.
- цукор 1 кг
- лимони 2 шт.
- лимонна кислота 1 ч. л.
- вода
Залийте суцвіття водою, щоб вона повністю їх покрила, та залишити на одну добу. Після цього квіти віджати та залити 0,5 л кип’яченої води. Варити 20 хвилин, а потім додати цукор та подрібнені лимони. Змішайте з лимонною кислотою та проваріть ще 5 хвилин. Охолонути та процідити через марлю. Отриману суміш ще проварити на вогні 2 хвилини.
Таке варення потрібно вживати по 1 ст. л., додаючи в зелений чай або чай з розторопші.
Будьте здоровими!