
Що приготувати із замороженої дині: три прості рецепти
Липень 28, 2020Диня для заморозки повинна бути дуже солодкою і ароматною. Її слід вимити, видалити насіння і очистити від шкірки. Потім нарізати м’якоть кубиками, часточками, або кульками, які дуже зручні в подальшому використанні. Такі шматочки розкласти на дошці і попередньо заморозити окремо, а потім скласти в пакети порціями і використовувати в міру необхідності.
Заморожена диня найкраще підходить для приготування супів-пюре, смузі та морозива.
Динний суп-пюре
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 500 г динної м’якоті, нарізаної кубиками 2,5 см
- Сік 1 лайма
- Сіль
- 2 чайні ложки якісного бальзамічного оцту
Спосіб приготування:
- Дати шматочками дині трохи відтанути, щоб їх було легше подрібнити.
- Помістити близько чверті кубиків в блендер і збити на високій швидкості в пюре. Поступово додаючи шматочки дині, збивати, поки суміш не стане однорідною.
- Додати сік лайма і злегка збити. Приправити сіллю за смаком і знову збити.
- Розлити по тарілках і скропити невеликою кількістю бальзамічного оцту.
Смузі з дині
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 6 чашок замороженої динної м’якоті, нарізаної
- 1 чашка апельсинового соку
- 1/2 чашки персикового або грушевого нектару
- 1/2 чашки ванільного морозива
- 1/2 чашки натурального йогурту
- 1 чайна ложка соку лайма
- 1/2 чайної ложки лаймової цедри
Спосіб приготування :
- У два прийоми збийте всі інгредієнти в блендері.
- Перелийте смузі з дині в стакани і відразу ж подавайте.
Морозиво з дині на паличках
Час приготування:
- 15 хвилин + час на охолодження
Складові:
- 300 г солодкої динної м’якоті
- 250 мл вершків для збивання
- 150 г дрібного цукру
Спосіб приготування:
- Подрібнити диню в однорідне пюре.
- Налити холодні вершки в миску і збити їх до стійких піків. В середині процесу додати цукор.
- Акуратно перемішати пюре з дині і збиті вершки.
- Взяти формочки для фруктового льоду, налити в них динно-вершкову суміш, залишивши трохи вільного місця, і вставити палички.
- Поставити в морозильну камеру на кілька годин.
- Дістати морозиво за 15 хвилин до подачі, щоб воно відтануло від стінок формочок. Акуратно вийняти десерт.