Великдень: рецепт буженини від Ектора Хіменес-Браво
Квітень 3, 2019Смачна великодня буженина від Ектора Хіменес-Браво
Час приготування: 24 години
Порції: 4
Інгредієнти:
2 кг свинини
5 зубчиків часнику
3 ст.л. оливкового масла
3 ст.л. білого сухого вина
100 г темного пива
1 цибулина
2 гілочки розмарину
2 ст.л. соєвого соусу
2 ч.л. горошин чорного перцю
1 ч.л. духмяного перцю
2 ч.л. горошин рожевого перцю
1 ст.л. меленої паприки
2 лаврових листка
1 ч.л. морської солі
Приготування:
1. М’ясо обсушуємо паперовими рушниками. Дрібно нарізаємо часник. Готуємо маринад: перець перемішуємо з оливковою олією, соєвим соусом, сіллю, паприкою, часником, сіллю, цибулею і пивом; змащуємо м’ясо з усіх боків. Кладемо в контейнер, герметично закриваємо і прибираємо в холодильник на 12 годин.
2. Поміщаємо м’ясо в формі в духовку (розігріту до 165 градусів), в форму вливаємо вино, додаємо лавровий лист і розмарин.
3. Готуємо 1,5 години або до повної готовності, у міру необхідності підливаємо темне пиво. Потім даємо відпочити під фольгою 15 хвилин, нарізаємо і подаємо.