Торт «Три склянки»: готується без ваги і не потрібен час на просочення, можна одразу подавати
Січень 22, 2021Один з найпопулярніших тортів, який готується дуже просто, легко і завжди чудово виходить.
Інгредієнти:
- кефір жирний, цукор і борошно – по 1 склянці;
- яйце, 1 шт.;
- сіль щіпка;
- ванілін за смаком;
- какао, 1 ст.л.;
- сода, 1 ч.л.;
- олія, 3 ст.л.
Для крему:
- згущене молоко і вершкове масло – по 250 г;
- банан і тертий шоколад.
Рецепт приготування:
Збиваємо яйце з сіллю, частинами вводимо цукор і не перестаємо збивати.
Коли маса стане пишною і світлою, вливаємо олію і збиваємо.
Вливаємо кефір, всипаємо соду і збиваємо.
З’єднуємо борошно і какао, просіюємо в масу і вимішуємо тісто.
Форму застиляємо пергаментом і виливаємо тісто.
Запікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин, готовність перевіряйте паличкою.
Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало м’яким.
Збиваємо масло до пишності і частинами додаємо згущенку, збиваємо до однорідності.
Готовому бісквіту даємо охолонути, ріжемо на 2 коржі і відрізаємо “шапочку”.
На корж викладаємо крем і шматочки банана.
Накриваємо другим коржем, верх і боки змащуємо кремом і обсипаємо тертим шоколадом, або крихтами бісквіта.
Смачного!