Цього дня почався перший в історії Чемпіонат світу з футболу

Цього дня почався перший в історії Чемпіонат світу з футболу

Липень 13, 2015 0 By admin

Уругвай був обраний місцем проведення Чемпіонату світу з футболу не випадково. Збірна цієї країни в 1924 році перемогла на VIII Олімпійських іграх, а потім повторила свій успіх в Парижі й Амстердамі на наступних Олімпіадах. Уругвайські футболісти вважалися одними з кращих у світі, тому вони заслужили для своєї країни почесну роль приймаючої сторони на першому Чемпіонаті світу.

13 липня 1930 року в Уругваї почався перший чемпіонат світу з футболу. Для проведення змагань в країні побудували новий стадіон, який назвали «Сентенаріо», що в перекладі означає «століття». Уругвайська сторона взяла на себе організацію всіх матчів і розміщення делегацій від країн-учасниць чемпіонату.

Брали участь в чемпіонаті 13 команд від різних країн. Першими учасниками чемпіонату світу з футболу стали: Аргентина, Бразилія, Болівія, Чилі, Мексика, Парагвай, Франція, Югославія, Румунія, Бельгія, Перу, США та сам Уругвай.

Першими поєдинками чемпіонату стали матчі між збірними Франції та Мексики та між командами Бельгії та США. Люсьєн Лоран став автором першого забитого м’яча в рамках проведення чемпіонатів світу. Збірна Уругваю в підсумку і стала першим в історії чемпіоном світу з футболу.