Особливості святкування Різдва в різних країнах
Грудень 24, 2015У багатьох країнах світу є відмітні особливості святкування католицького Різдва. Так, в Італії на різдвяний стіл господині обов’язково подають ароматне жарке і готують особливу різдвяну випічку – паска «панеттоне» або «пандоро». Близьким та родичам прийнято дарувати солодке «торрончино», яке нагадує нугу.
Німці, в залежності від регіону, також готують особливі ласощі: у Нюрнберзі і Ахені це фігурні пряники, а в Дрездені жителі печуть невеликі кекси або коричневі зірочки. У багатьох країнах Західної Європи до столу подають різдвяний торт – солодке бісквітне «поліно» зі збитими вершками та шоколадною глазур’ю.
Також є обов’язковим палити особливе «різдвяне поліно» в каміні — його посипають зернами, змазують медом і олією. Це повинно приманити в будинок благополуччя. У Канаді та Сполучених Штатах Америки на Різдво прийнято подавати на стіл фаршировану індичку з картопляним пюре і журавлинним соусом, а в якості святкового десерту обов’язково печуть імбирні пряники.