Великдень: смачний рецепт паски з горіхами

Великдень: смачний рецепт паски з горіхами

Квітень 5, 2019 0 By admin

Чудова ідея традиційної паски на Великдень

Час приготування: 1 година 30 хвилин 

Порції: 4

Інгредієнти:

500 г боршна

30 г свіжих дріжджів

180 мл молока

100 г вершкового масла

5 жовтків

70 г родзинок

70 г волоських горіхів

1/4 ч.л. мускатного горіха

1/4 ч.л. кардамону

1/2 ч.л. лимонної цедри 

100 г цукру

2 ст.л. коньяку

1/4 ч.л. солі

ванілін на кінчику ножа 

Приготування:

1 .Спочатку треба приготувати опару. Для цього підігріваємо молоко (воно не повинно бути гарячим – тільки теплим), додаємо в нього дріжджі, додаємо 1 ст.л. цукру і третину борошна, розмішуємо до однорідного стану і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. 

2. Жовтки збиваємо з цукром.

3. Додаємо ванілін, коньяк і розтоплене вершкове масло, розмішуємо до однорідності. Додаємо отриману масу в опару, перемішуємо, додаємо цедру, прянощі і залишки борошна, добре вимішуємо.

4. Ставимо тісто підходити в тепле місце приблизно на годину – обсяг повинен збільшитися вдвічі. 

5. Вимішуємо підійшовше тісто, додавши в нього родзинки і 3/4 нарубаних волоських горіхів.

6. Розкладаємо по формах, наповнюючи їх максимум наполовину. Залишаємо на 30 хвилин. Посипаємо горіхами, що залишилися.

7. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин, потім зменшуємо температуру до 160 градусів і випікаємо ще 25 хвилин. 

8. Виймаємо паску з форми, посипавти верх цукровою пудрою і ставимо на грати охолоджуватися.

Джерело