9 жовтня – День ріелтора України

9 жовтня – День ріелтора України

Жовтень 9, 2015 0 By admin

Щороку, 9 жовтня, в Україні відзначають професійне свято – День ріелтора. Ця професія, поки ще, не визнана офіційною, а значить і саме свято не має такого статусу. Але зважаючи на значний попит на послуги ріелторських компаній, його популярність не можна недооцінювати.

Професія ріелтора з`явилася в нашому суспільстві порівняно недавно, з розпадом СРСР. У той час діяльність будь-яких посередників у купівлі-продажу нерухомості вважалася незаконною, а отже, розвитку ця галузь не набувала. У дев`яностих роках почали з`являтися окремі люди, які сприяли проведенню операцій з купівлі або продажу нерухомості. Пізніше вони організувалися в контори, агентства, що до сьогоднішнього дня перетворилися в найбільшу галузь ринку.

Уже в 1996 році існувала Московська гільдія ріелторів, які, власне, і стали ініціаторами заснування цього свята.

Традиційно, в День ріелтора проводять різноманітні заходи, присвячені працівникам цієї галузі. В їх число входять банкети, корпоративні вечірки, розважальні шоу та концерти. Керівники відзначають досягнення підлеглих преміями і подарунками. Самі ж співробітники вітають один одного і приймають подяки від задоволених клієнтів.