Як ворожити на Івана Купала?

Як ворожити на Івана Купала?

Липень 5, 2015 0 By admin

У ніч з 6 на 7 липня слов’яни відзначають свято Івана Купала. За повір’ями, дерева в цю ніч переходять з місця на місце, а квіти і трави набувають справжньої магічної сили і цілющих властивостей. Саме в ніч на Івана Купала цвіте папороть, що дано побачити далеко не кожному. Щасливець, який знайде і зірве цю чарівну квітку, отримає дар бачити заховані скарби і вгадувати майбутнє. Під час свята ти маєш можливість поворожити і дізнатися свою долю.

Ворожіння на Івана Купала біля багаття

У ніч Івана Купала молодь розводить святкове ритуальне багаття і стрибає через нього. Суть ворожіння полягає в тому, щоб стрибнути, не торкнувшись вогню. У цьому випадку на дівчат очікує швидке заміжжя, а на хлопців – удача.

Ворожіння на Івана Купала по вінку

На Івана Купала дівчата збирають польові квіти і плетуть із них вінки. На захід сонця потрібно загадати бажання і спустити вінок на воду. Це може бути річка, озеро або інша водойма, яка є в твоїй місцевості. Якщо вінок поплив за течією, бажання збудеться, а якщо пристав до берега – це може означати, що бажання не збудеться або що дівчина нескоро вийде заміж.

Ворожіння на Івана Купала по колах на воді

На захід сонця потрібно набрати в миску води, загадати бажання, пошепки проговорити його і кинути у воду невеликий камінчик. Порахуй кола на воді. Якщо їх число парне – бажання збудеться, якщо непарне – то ні.

Ворожіння на Івана Купала на квітах і воді

У широку миску налий води. Закрий очі й опусти у воду дві польові квітки без стебел. Якщо квітки зблизилися, значить, тобі з твоїм хлопцем судилося бути разом. Якщо розійшлися – значить, не судилося. Якщо квітки довго плавають і не зупиняються – на вас чекає яскраве і бурхливе життя.

http://nashamama.com/