Цього дня в Лос-Анджелесі з’явився знаменитий напис «Hollywood»

Цього дня в Лос-Анджелесі з’явився знаменитий напис «Hollywood»

Липень 13, 2015 0 By admin

13 липня 1923 року в Лос-Анджелесі на схилі гори з’явився знаменитий напис «Hollywood». Його встановили на горі Маунт-Лі, яка височить над каліфорнійськими пагорбами. Спочатку всесвітньо відомий напис мав інший вигляд — «Hollywoodland». І хоча нинішній напис зараз асоціюється зі світом кіно, спочатку він був рекламою нового житлового району.

Помітний здалеку напис відразу ж почав привертати увагу туристів. Напис «Hollywood» з’явився на замовлення видавця газети «Лос-Анджелес таймс» Гаррі Чандлера. Він витратив на цю рекламу 21 тисячу доларів. Спочатку слово «Hollywoodland» в темний час доби підсвічувалося лампочками. А вдень літери можна було побачити з відстані 40 кілометрів. На самому початку рекламного проекту «Hollywoodland» планувалося розміщувати півтора року. Але напис красується на пагорбах Каліфорнії до цих пір, будучи символом кінематографа США.

Останні літери зі слова видалили в 1949 році. А в 1973 році цей напис офіційно визнали національним історичним пам’ятником Сполучених Штатів Америки.

67b39ba6b8dd150fee56e2e789143bd0