15 вересня – День народження «Грінпіс»

15 вересня – День народження «Грінпіс»

Вересень 15, 2015 0 By admin

15 вересня вважається Днем народження «Грінпіс». У цей день в 1971 році відбулася перша організована акція світових екологів, які виступили проти ядерних випробувань. У перекладі «Грінпіс» означає «Зелений світ». Формально цей день пов’язують з ім’ям Девіда Фрейзера Мака Таггарта, який вважається в «Грінпісі» «першим воїном зеленого воїнства».b_89a99ceb420de00bfddc46f62fae0b2d

Девід Фрейзер спочатку був канадським бізнесменом. Він очолив громадську кампанію проти ядерних випробувань, які проводила Франція в Тихому океані. Коли екологи виступили проти ядерних випробувань на острові Амчитка, власне, і виникла ідея створення екологічної організації «Грінпіс». У день її заснування керівником організації був призначений Таггарт. Він очолював її до 1991 року. У березні 2001 року Девід Фрейзер Мак Таггарт загинув в автокатастрофі.

З моменту свого народження «Грінпіс» перетворився на потужну і авторитетну міжнародну організацію, яка відстоює інтереси людини у питаннях, що стосуються екології. Основний важіль дії «Грінпісу» — мирний протест. Діяльність організації фінансують меценати зі всього світу.