16 жовтня – День Шефа (День Боса)

16 жовтня – День Шефа (День Боса)

Жовтень 16, 2015 0 By admin

16 жовтня 1958 року секретар американської компанії Farm Insurance Патриція Хароскі запропонувала відзначати нове свято, яке ми сьогодні знаємо як День Шефа або День Боса. Офіційно це свято затвердили у 1962 році в штаті Іллінойс, потім його почали святкувати в більшості штатів Америки.

Головна ідея свята полягає у виявленні вдячності працівників своєму начальнику за його чесність та справедливість. Ця ідея знайшла своїх прихильників у багатьох країнах світу: а Англії, Австралії, ПАР і т.д. Жителі цих країн 16 жовтня кажуть «спасибі» своїм босам, оскільки ті практично цілодобово займаються розвитком ввірених їм структур і, звичайно ж, піклуються про благополуччя підлеглих та приємну робочу атмосферу в офісі. Професія начальника — це посада, яка не знає вихідних. Ці люди іноді подовгу не бачать своїх рідних, оскільки присвячують своє життя роботі. День шефа — це привід згадати про те, що будь-який бос – це, перш за все, людина, яка має свої інтереси та прагнення.

Звичайно, в цей день, зазвичай, не проводять пишних святкувань, однак мила листівка або букет квітів завжди допоможуть покращити настрій начальнику і висловити йому вашу повагу.