21 липня – День Бельгії

21 липня – День Бельгії

Липень 21, 2015 0 By admin

21 липня святкується День Бельгії, головне свято цієї країни. У цей день в 1831 році королем Бельгії на виборах був обраний Леопольд I. Отримавши довіру народу, він прийняв присягу бельгійському парламенту. До цієї події, в листопаді 1830 року пройшли вибори до Національного конгресу. Обрані конгресмени прийняли Декларацію про незалежність Бельгії та національну Конституцію. В результаті Бельгія стала монархією, про що в лютому 1831 року було прийнято відповідне рішення парламенту.

Після цього в країні велися активні суперечки щодо кандидатури людини на королівський пост. У Лондоні для цього була скликана конференція послів. У підсумку Національний конгрес обрав бельгійським королем сина французького монарха Луї Філіпа. Однак це рішення викликало хвилю протестів серед англійців, і королем Бельгії став Леопольд I, який був родичем англійської королеви Вікторії.

У День Бельгії проводяться святкові заходи, що включають військовий парад в Брюсселі й великий фестиваль танців і музики в Генті.

BRUXELLES, 15 août (Xinhua) -- Le Tapis de fleurs 2012 composé d'environ 600 000 bégonias et dahlias est installé sur la Grand-Place de Bruxelles en Belgique le 14 août 2012. Cette manifestation a lieu tous les deux ans (années paires). Fin