3 вересня – День народження бюстгальтера

3 вересня – День народження бюстгальтера

Вересень 3, 2015 0 By admin

3 вересня можна по праву вважати Днем народження бюстгальтера. У цей день в 1914 році американка Мері Фелпс Якоб отримала перший патент на пошиття бюстгальтера. Він називався Caresse Crosby.

Мері вирішила відмовитися від традиційного жорсткого корсета на користь нової конструкції з двох хусток, з’єднаних стрічкою. Проте винахід Фелпс не відразу знайшло своїх шанувальників. Жінки відмовлялися носити новий вид одягу, дотримуючись багатовікових традицій у своєму туалеті.

Але Мері не здавалася: чоловік Фелпс, який працював на текстильній фабриці з виробництва корсетів, запропонував керівництву шити «безспинний корсет». У результаті компанія придбала патент у Мері Фелпс за півтори тисячі доларів і знайшла «золоту жилу».

З того моменту цей виріб текстильної промисловості придбали мільйони або навіть мільярди жінок.

Ще в 20-і роки минулого століття бюстгальтер називали м’яким корсетом. В Московії цей виріб отримав назву «бюстодержатель». Традиційними матеріалами для пошиття м’яких корсетів були мадаполам, дамаст та атлас. Але в 30-ті роки москальська емігрантка Іда Розенталь заснувала в США підприємство з виробництва бюстгальтерів з чашками і еластичними бретелями. У 1935 році була введена літерна нумерація розмірів чашок бюстгальтера. Сьогодні день народження бюстгальтера може святкувати практично кожна жінка планети.91152913_3518263_h1