
4 рецепта ситних супів для смачної вечері з того, що є в холодильнику у кожного
Січень 25, 2021Рецепти низькокалорійних супів в домашніх умовах допомагають знизити вагу і підтримувати оптимальну масу тіла.
Легкі бульйони на основі овочів насичені вітамінами, швидко засвоюються в організмі і можуть використовуватися для профілактики багатьох захворювань.
Суп-локшина
Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г-34 ккал)
Інгредієнти:
– куряча грудка 30гр
– картопля 30гр
– морква 20гр
– цибуля ріпчаста 10гр
– вермішель 10гр
– вода 300 гр
Приготування:
Курячу грудку варимо хвилин 30 і знімаємо пінку. Солимо, перчимо. Картопля з цибулею ріжемо кубиками і відправляємо в бульйон. Варимо хвилин 15. Додаємо натерту моркву. За 5 хвилин до готовності додаємо вермішель і накриваємо кришкою. Подавати з зеленню.

Гречаний суп
Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г – 31 калл)
Інгредієнти:
– куряча грудка 40гр
– картопля 15 гр
– морква 10гр
– цибуля ріпчаста 5гр
– гречана крупа 15гр
– вода 300 гр
Приготування:
Курячу грудку варимо хвилин 25-30, знімаючи пінку. Додати сіль, перець за смаком. Картоплю і цибулю нарізати кубиками і відправити в бульйон. Далі майже відразу додаємо гречку. Варимо хвилин 15. Морква трем на тертці і відправляємо в каструлю за 5 хвилин до кінця варіння. Подавати з зеленню.

Суп з щавлю
Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г – 74 ккал)
Приготування:
– яловичина 50 гр
– щавель 20 гр
– картопля 50 гр
– морква 30 гр
– цибуля ріпчаста 10 гр
– вода 250 гр
– зметена 15% 10 гр
– яйце 50 гр
Приготування:
Яловичину варити 30-40 хвилин, періодично знімаючи піну. Додати сіль, спеції.
Моркву, картоплю і цибулю нарізати брусочками і додати в бульйон. Варити до готовності овочів. Коли овочі будуть готові, додати нарізаний щавель.
Вимкнути, нарити кришкою і дати постояти 10-30 хвилин.
Подавати зі сметаною і яйцем.

Борщ
Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г – 36 ккал)
Інгредієнт:
– яловичина 50 гр
– картопля 20гр
– морква 20гр
– цибуля ріпчаста 10гр
– капуста 20 гр
– помідори 10гр
– буряк 20 гр
– часник зубчик
– томатна паста 5 гр
– квасоля консервована 20 гр
– аджика 5 гр
– вода 250 гр
– сметана 15% 10 гр
– зелень
Приготування:
Яловичину варимо 40-50 хвилин, періодично знімаючи піну.
Додати сіль, перець, спеції за смаком.
Моркву, цибулю, картоплю, помідори порізати і додати до бульйону. Буряк натерти на крупній тертці і відправити в суп. Додати томатну пасту.
Капусту нашаткувати тонкими смужками і додати в суп.
Варити до готовності.
Подавати зі сметаною і свіжою зеленню.
