5 продуктів, що зроблять вас розумними

5 продуктів, що зроблять вас розумними

Жовтень 5, 2015 0 By admin

Знову в школу, в інститут або на роботу? Тоді вашому мозку необхідно попрацювати на славу. Щоб не втрачати концентрацію уваги і насолоджуватися бездоганною пам’яттю, включіть до раціону наступні продукти.

Буряк

Нашому мозку буряк також припав до смаку: корисні речовини цього коренеплоду підсилюють циркуляцію крові в головному мозку. Вітамін В-9, який міститься в буряку, зменшує ризики виникнення старечого недоумства, а каротиноїди посилюють активність мозкової діяльності і допомагають передбачити депресивні стани.

Насіння льону

Згідно з останніми даними, насіння льону є кращим джерелом альфа-ліноленової кислоти. Ці здорові жири покращують роботу кори головного мозку – області, що оброблює сенсорну інформацію, як смак або дотик. Аби задовольнити щоденну потребу в альфа-ліноленовій кислоті, подрібніть 2 столові ложки насіння льону і додайте в салат або ранковий смузі.

Жирні сорти риби

Лосось, макрель, тунець, сардини та інші жирні сорти риби багаті омега-3 жирними кислотами, в тому числі і докозагексаєновою кислотою. Ця сполука надзвичайно важлива для нормального функціонування нейронів. Ті ж сардини містять значну кількість вітаміну В-12, який часто рекомендують для поліпшення пам’яті, запобігання депресії і поліпшення розумової діяльності.

Волоські горіхи

Волоський горіх – всьому голова. Це ще одне геніальне джерело омега жирних кислот, необхідне для всіх, кому доводиться вирішувати складні завдання або оперувати великими обсягами інформації. Також будь-які горіхи містять щедру порцію вітаміну Е, а регулярний прийом цього вітаміну може допомогти запобігти зниженню когнітивних функцій, особливо у літніх людей.

Шпинат

Придумуючи салат на роботу або в інститут, не забудьте додати туди жменю листя шпинату. Просто факт: склянка цього листового овоча містить 15% рекомендованої добової дози вітаміну Е, про важливість якого для роботи мозку ми тільки що розповіли. Другою причиною, чому шпинат стане чудовим підмогою мозку, є високий вміст у ньому фолієвої кислоти – вітаміну, що поліпшує пам’ять і концентрацію уваги.

Отож, передивіться свій раціон та сміливо вирушайте на роботу чи навчання!

http://ranok.ictv.ua/