ТОП – 8 порад, які потрібно знати при солінні огірків
Липень 26, 2020Квашені (солені) огірки – це не тільки прекрасне доповнення до святкового столу, але і закуска на всі випадки життя. Які секрети приготування потрібно знати?
- Вибирайте огірки для соління з чорними пухирцями, а з білими використовуйте в свіжому вигляді. Огірки бажано сортувати по сорту і за величиною.
- Огірки, зібрані з грядки вранці, найкраще підходять для консервації. Їх можна просто промити гарненько і не потрібно вимочувати.
- Плоди з тонкою шкіркою і невеликого розміру виходять найбільш смачними.
- Якщо огірки були зібрані з грядки більше 24 годин тому, тоді їх краще замочити в холодній воді на 3-4 години. Так вони відновлять втрачену вологу і свій обсяг.
- Укладати в посуд їх потрібно один до одного, щільно, але не можна утрамбовувати, інакше це може вплинути на хрусткий ефект.
- Температура заливки при консервації огірків не повинна перевищувати 90 градусів, а то потім вони можуть стати м’якими.
- Щоб зберігся яскравий зелений колір, огірки обдають окропом і відразу опускають у холодну воду.
- Залежно від рецепта, крім солі в розсіл для огірків додають додаткові компоненти: хрін, часник, кріп, листя чорної смородини, дуба, вишні, чорний перець. Спецій не повинно бути більше 6% від загальної маси.
Якщо ви не полінуйтеся дотриматися всіх цих рекомендацій, то зможете порадувати своїх рідних смачною і хрусткою закускою! 😉