Корисні і лікувальні властивості дині

Корисні і лікувальні властивості дині

Серпень 5, 2016 0 By admin

Диня — дивовижний плід, вона поєднує в собі найпрекрасніші смакові якості і цілий комплекс корисних для організму речовин. Диня є чудовим десертом і одним з найсмачніших дієтичних продуктів.

Це один з тих рідкісних випадків, коли вкрай корисне є ще і шалено смачним: ароматна м’якоть дині містить легкозасвоюваний цукор, вітаміни, клітковину, білки, крохмаль, пектини, органічні кислоти, мінеральні солі. Завдяки великому вмісту калію і заліза, диня має і лікувальні властивості, її рекомендують вживати при недокрів’ї, серцево-судинних, ниркових, печінкових захворюваннях, подагрі та ревматизмі.

ФМ’якоть дині багата кремнієм, цього мінералу в ній більше, ніж у молоці в 17 разів і в 3 рази більше, ніж у рибі. Кремній необхідний для правильної роботи головного мозку, травного тракту та нервової системи. Він зміцнює стінки кишечника, робить позитивний вплив на стан шкіри і волосся.

Диня — найцінніший джерело фолієвої кислоти або вітаміну B9. Справа в тому, що ця речовина руйнується при тепловій обробці, а диню зазвичайно вживають в натуральному вигляді, тому вітамін B9 зберігається в ній повністю. Фолієва кислота необхідна жінкам під час вагітності та в період клімаксу, її варто вживати для поліпшення пам’яті і концентрації уваги, а також для профілактики нервових розладів і депресій.

У дині міститься багато вітаміну С, який відповідає за імунітет і нормальне функціонування сполучної і кісткової тканини. Бета-каротину в цьому запашному фрукті навіть більше, ніж у моркві, а він важливий для здорового кольору шкіри та її гладкості. М’якоть дині містить речовини, що сприяють виробленню серотоніну, гормону щастя. І це вірно помічено, адже після вживання цих солодких часточок настрій просто не буває поганим.

Динячі насіння теж мають корисні властивості, вони є натуральним природним афродизіаком і здатні збільшувати чоловічу силу. Їх можна вживати до 2 грамів на день: жувати свіжими або з додаванням меду.

Дієтичним цей продукт робить велику кількість клітковини. Динячі волокна здатні очищати кишечник, виводити з нього токсини і застояні шкідливі речовини. А ще диня має сечогінну дію, тому влітку рекомендується влаштовувати очищаючі розвантажувальні дні з допомогою дієти з неї.

Але варто пам’ятати, що неправильне вживання даного плоду може викликати нетравлення, тяжкість або біль у шлунку. Для правильного її засвоєння насолоджуватися смаком дині слід в окремий прийом їжі, не змішуючи її з іншою їжею. Незріла диня може викликати розлад шлунка, також як і її вживання натщесерце. Хоча у азіатів диня є десертом, європейським жителям все ж краще прислухатися до реакції свого організму.

http://apteka-traw.com/