Як вибрати стиглу диню – корисні поради

Як вибрати стиглу диню – корисні поради

Серпень 17, 2016 0 By admin

Про корисні властивості дині писали ще вчені давнини. Сучасні лікарі багато в чому згодні з давніми людьми і підтверджують, що диня заспокоює нервову систему та нормалізує кровообіг. Її також рекомендують вживати для профілактики атеросклерозу і серцево-судинних захворювань.

1. Вибирайте плоди без явних плям і тріщин

Начебто просте правило, але багато його ігнорують. Вибираючи диню – огляньте її з усіх боків і відкладіть в сторону плоди з тріщинами, бо в середину могли потрапити мікроби або навіть інфекція. Звичайно, продавець може вас запевняти, що диня тріснула від великої кількості соку, але краще перестрахуватися.

2. Не купуйте розрізані дині

Погодьтеся, ви поняття не маєте коли цей ніж мили останній раз і чи мили взагалі. А якщо диню розрізали ще до того, як ви підійшли, ніхто вам не зізнається, що фрукт вже пару годин просмажився на сонце і скоро стане неїстівним.

3. Аромат

Один з основних факторів при виборі дині. Просто принюхайтесь. Якщо ви відчуєте насичений аромат – значить стигла диня. Ідеальна диня повинна пахнути ваніллю, ананасом і грушами. Якщо вона пахне травою – не сумнівайтеся – перед вами ще зелений плід. А якщо аромат занадто важкий, з запахом кислинки або цвілі – значить, фрукт вже перезрів. Цікавий факт, диня пахне більш інтенсивно на спеці, тому простіше вибрати стиглий фрукт на ринку, ніж у кондиціонованому приміщенні супермаркету.

4. Ляпанець

Такий спосіб вибору трохи нагадує вибір кавуна. Плід потрібно злегка шльопнути. Якщо звук не дзвінкий, а глухий, значить вона стигла.

5. “Носик”

“Носиком” називають місце, де раніше була квітка. Фахівці говорять, що він повинен бути злегка м’яким. Якщо “носик” занадто м’який – означає диня вже перезріла, а якщо зовсім твердий – значить, зелена.

6. “Хвостик”

Як і у кавуна, сухий хвостик дині свідчить про стиглість плоду.

7. Точка продажу

Ні в якому разі не купуйте дині прямо з землі ,вони повинні лежати на спеціальному дерев’яному піддоні.

8. Сіточка

Придивіться до шкірки, вона вся покрита сіточкою. Якщо ця сітка жовта – швидше за все перед вами стиглий примірник, а якщо сіточка зелена – фрукт ще нестиглий.

http://infokava.com/