Різдвяний піст: які продукти їсти не можна
Листопад 15, 2016Різдвяний піст починається 15 листопада і закінчується 24 грудня, напередодні Різдва Христового.
Піст являє собою не просто відмову від їжі, але й від гріховних думок, згубних пристрастей і звичок, для того, щоб можна було з чистим серцем зустріти свято Різдва. Різдвяний піст вважається несуворими. Не можна вживати їжу тваринного походження: м’ясо, яйця і молочні продукти. Інші ж обмеження змінюються залежно від дня тижня, пише zt.
Заборонені вино і олія. По понеділках можна їсти гарячу рослинну їжу (але без олії), а по вівторках, четвергах, суботах і неділях можна вживати гарячу рослинну їжу, рослинну олію, рибу і вино.
Найсуворіший піст дотримується з 20 грудня по 24 грудня: у період передсвята Різдва Христового. Сухоїдіння поширюється на понеділки, середи і п’ятниці. У вівторок і четвер можна їсти гарячу рослинну їжу без олії; в суботу і неділю масло також дозволено. Риба і вино під забороною.