ТОП-7 шкідливих сніданків, які маскуються під корисні
Червень 9, 2015Сніданок – це найголовніший прийом їжі в добі. Правильний сніданок не тільки допомагає організму прокинутися, він запускає метаболізм і роботу травної системи на весь день. Мало хто знає, але шкідливо не лише не снідати, але й робити це неправильно. Пропонуємо ТОП-7 шкідливих сніданків, які маскуються під хороші.
1. Випічка. Круасан чи булочка не лише не корисні для фігури, оскільки здоба містить переважно швидкі вуглеводи, відтак відчуття голоду з’являється майже одразу після сніданку. Також швидкі вуглеводи викликають різкі стрибки рівня цукру в крові, які поступово виводять з ладу підшлункову залозу.
2. Солодощі. Цукерки та шоколад є поганим вибором для сніданку, як і випічка, втамовують голод не довше, як на годину. Підвищення рівня глюкози в крові не принесе користі ні для шлунково-кишкового тракту, ні для обмінних процесів організму.
3. Кукурудзяні пластівці з молоком. Незважаючи на те, що для продажу таких швидких сніданків використовується рекламна кампанія про їхню корисність, єдиний цінний компонент у них – клітковина. Проте вона складає не більше 2% від загальної маси, а решта – це цукор та смакові добавки. Їх часте вживання призводить до збоїв травної системи та погіршення вигляду шкіри.
4. Каші, що не потребують варіння. Крупа, яка міститься в цих кашах, подрібнена і оброблена парою. Так, ув ній є корисні мікроелементи, але їх кількість в жодному разі не можна порівнювати із вмістом у звичайній гречці або вівсянці. Також у пакетиках, які не потребують варіння, міститься величезна кількість хімічних добавок і цукру.
5. Яєчня зі смаженим беконом. Яйця та м’ясо окремо – хороший варіант для сніданку, проте разом вони утворюють справжню холестеринову бомбу.
6. Плавлені сирки та глазуровані з наповнювачами. Ці продукти скоріше можна віднести до десертів і солодощів, ніж до сиру. Сирна маса часто містить у складі пальмову олію, до того ж великий вміст цукру і штучних ароматизаторів. А плавлені сирки часто готують з відходів виробництва.
7. Манна каша. Манка – це мука, яка при настільки сильному подрібненні втрачає свої поживні властивості, а от крохмаль і глютен залишаються. Таким чином, така каша є душе шкідливою для фігури.