Великдень: смачний рецепт паски з горіхами
Квітень 5, 2019Чудова ідея традиційної паски на Великдень
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
500 г боршна
30 г свіжих дріжджів
180 мл молока
100 г вершкового масла
5 жовтків
70 г родзинок
70 г волоських горіхів
1/4 ч.л. мускатного горіха
1/4 ч.л. кардамону
1/2 ч.л. лимонної цедри
100 г цукру
2 ст.л. коньяку
1/4 ч.л. солі
ванілін на кінчику ножа
Приготування:
1 .Спочатку треба приготувати опару. Для цього підігріваємо молоко (воно не повинно бути гарячим – тільки теплим), додаємо в нього дріжджі, додаємо 1 ст.л. цукру і третину борошна, розмішуємо до однорідного стану і ставимо в тепле місце на 20 хвилин.
2. Жовтки збиваємо з цукром.
3. Додаємо ванілін, коньяк і розтоплене вершкове масло, розмішуємо до однорідності. Додаємо отриману масу в опару, перемішуємо, додаємо цедру, прянощі і залишки борошна, добре вимішуємо.
4. Ставимо тісто підходити в тепле місце приблизно на годину – обсяг повинен збільшитися вдвічі.
5. Вимішуємо підійшовше тісто, додавши в нього родзинки і 3/4 нарубаних волоських горіхів.
6. Розкладаємо по формах, наповнюючи їх максимум наполовину. Залишаємо на 30 хвилин. Посипаємо горіхами, що залишилися.
7. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин, потім зменшуємо температуру до 160 градусів і випікаємо ще 25 хвилин.
8. Виймаємо паску з форми, посипавти верх цукровою пудрою і ставимо на грати охолоджуватися.