Малина, перетерта з цукром на зиму: 2 рецепти приготування
Липень 26, 2020Малина – не тільки корисний, але і незамінний засіб в лікуванні багатьох зимових захворювань. Перетерта з цукром, вона в повному обсязі зберігає всі свої природні вітаміни. Тому її по праву вважають найефективнішими ліками проти високої температури, застуди, хворого горла та інших хвороб. До того ж, перетерта з цукром малина ще й дуже смачна, вона може бути використана як звичайне варення, або у вигляді начинки для пирогів.
Як приготувати на зиму малину, перетерту з цукром
Інгредієнти:
- малина – 1 кг;
- цукор – 2 кг.
Приготування:
- Мити малину не потрібно. Її необхідно перебрати, видалити сміття і зіпсовану ягоду. Після цього слід покласти малину в емальовану ємність, засипати її цукром і покласти в холодильник. Час перебування в холодильнику – 3 години.
- Після закінчення зазначеного терміну малина випустить сік, в якому почне розчинятися цукор. Тепер потрібно перетерти ягоду з цукром дерев’яною ложкою до утворення суцільної маси.
- Банки необхідно ретельно вимити за допомогою соди, а в завершенні обдати окропом. Потім слід розкласти готовий продукт по банках і посипати зверху цукром, щоб варення краще збереглося.
- Банки закриваємо пластмасовими кришками. Ставимо заготовку на зберігання в холодне місце.
Як приготувати заморожену малину, протерту з цукром на зиму
Інгредієнти:
- малина – 3 літри;
- цукор – 1 стакан.
Рецепт замороженої малини з цукром:
- Малину слід перебрати, але мити не потрібно. За допомогою дерев’яної ложки потовкти всі ягоди до однорідного пюре. Покласти туди ж цукор, ретельно перемішати. Дочекатися повного розчинення цукру (це займе приблизно 15 хвилин).
- Товчену малину найзручніше морозити в целофанових пакетиках і невеликими порціями. Або морозьте у одноразових стаканчиках чи лотках, так як вам зручно.