
Як зробити шоколадні трюфелі з еспресо
Липень 29, 2020Французькі трюфелі можна зробити своїми руками. Цей чудовий десерт готується досить просто, головне, вибрати якісний шоколад.
Що сформувати трюфелі, потрібно відміряти дві чайні ложки шоколадної суміші і скачати її в кульку долонями, змоченими в холодній воді. Якщо суміш буде ставати занадто м’якою, слід поставити її в холодильник або морозильник і дати трохи затвердіти, перш ніж продовжувати робити цукерки.
Готові кульки обкачати в темному какао-порошку і поставити в холодильник до подачі.
Шоколадно-кавові трюфелі
Час приготування:
- 15 хвилин + час на охолодження
Калорійність:
- 510 ккал на 100 г
Складові:
- 1 стакан жирних вершків
- 100 мл еспрессо
- 200 г чорного шоколаду
- Цукор – за смаком
- Какао
- 1 ст.л. рома
Спосіб приготування:
- У сотейнику нагріти вершки, трохи не доводячи до кипіння. Зняти з вогню, додати шоколад, цукор, еспресо і перемішати до однорідного стану.
- Потім додати ром і вилити суміш у форму, застелену пергаментом або харчовою плівкою. Рівномірно розподілити, накрити плівкою і поставити в холодильник мінімум на 2 години.
- Сформувати трюфелі бажаної форми і обваляти їх в какао. Зберігати в холодильнику, перед подачею дати постояти близько 5 хвилин при кімнатній температурі.
Корисна порада
Ви можете самі зварити міцну каву або купити чашечку еспресо в кав’ярні.