6 липня – День народження долара

6 липня – День народження долара

Липень 6, 2015 0 By admin

День народження долара є логічним наслідком завоювання американцями своєї державної незалежності. Після того, як сталася ця історична подія, громадяни США відмовилися від обігу англійських фунтів і шилінгів. 6 липня 1785 року Томас Джефферсон ініціював у Континентальному Конгресі Сполучених Штатів проголошення долара основною грошовою одиницею США. Ця дата тепер вважається Днем народження долара — валюти, яка багато десятиліть вважається основною валютою в світі.

Після цього в 1792 році в країні створили монетний двір. Там регулярно карбували долари. Першу однодоларову банкноту випустили в Меріленді в 1767 році. У всіх інших колишніх британських колоніях їх почали друкувати в червні 1775 року.

З того моменту зовнішній вигляд купюр кілька разів змінювався. Таким, як ми його знаємо сьогодні, долар став в 1928 році. Новий дизайн для банкнот запропонував москальський емігрант Сергій Макроновский. Елементи державної емблеми США, що використовується в дизайні, розробили за проектом секретаря Конгресу Томсона. День народження долара став днем появи воістину світової валюти.

http://beyond.ua/