Цього дня відбулася прем’єра «Міцного горішка»

Цього дня відбулася прем’єра «Міцного горішка»

Липень 15, 2015 0 By admin

Режисер Джон МакТірнан зняв по істині легендарний фільм за романом Родеріка Торпа «Ніщо не вічне».  Спочатку сценарій писався для продовження фільму «Командо». Проте, Арнольд Шварценеггер відмовився від ролі і сценарій був перероблений під нового головного героя та отримав нову назву. Вийшов класичний американський бойовик з відмінним актором подібного жанру – Брюсом Віллісом. Картина вийшла на екрани в 1988 році, а все ще виглядає дуже здорово. Картина стала справжнім еталоном жанру. А Брюс Вілліс завдяки зйомці в ній став одним з найкасовіших акторів сучасності.

Відмінно пророблена операторська робота. Запаморочливі трюки. Круто закручений сюжет. Ось основні складові успіху картини. Ну і звичайно ж чудова харизма головного героя.

Про сюжет картини. Випадково занесло поліцейського Джона Макклейна в один з суперсучасних хмарочосів Лос-Анджелеса. Але він виявився до речі. Два десятки терористів до зубів озброєних і готових на все, захоплюють хмарочос. Вони беруть в заручники людей, серед яких дружина Макклейна. Поліція безсила. ФБР тільки розводить руками. Хто ж врятує жертв терористів. Та ось же він – готовий герой, і прямо на місці…129410-aleni