27 липня – День народження гамбургера

27 липня – День народження гамбургера

Липень 27, 2015 0 By admin

Король американського і світового фастфуду вважається непрямим вихідцем із Гамбурга — німецького міста, яке й дало назву цьому знаменитому бутерброду. Цей бутерброд був вперше проданий 27 липня 1900 року місті Нью-Хейвені. Саме ця дата і вважається Днем народження гамбургера. Створив перший гамбургер американський гастроном Луї Лессінг. Він поклав традиційний німецький біфштекс між двома круглими булочками, щоб його було зручно їсти. Потім Луї додав до бутерброду соус і поклав лист салату. Таким гамбургер пізнала Америка, а потім і весь світ.

Ця подія стала днем появи на світ найбільш популярного бутерброда в світі. У 1904 році гамбургер отримав визнання на Всесвітній виставці в Сент-Луїсі. 30 років знадобилося гамбургеру, щоб відвоювати симпатії американців у хот-догів та італійської піци. Рівно через 30 років після його народження в Канзасі було відкрито першу мережу закусочних, в меню яких був гамбургер. Причому він вважався основною стравою.

Пізніше в Америці були відкриті перші фастфуди, які продавали гамбургери дешево і витрачали на їх приготування менше хвилини.

А увінчала успіх гамбургера поява в 1948 році мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s. Тепер гамбургер і McDonald’s є нерозривними символами США.4000x2483_ovoschi-gamburger