ТОП 11 причин полюбити банани

ТОП 11 причин полюбити банани

Серпень 28, 2015 0 By admin

Цей солодкий тропічний фрукт мало кого може залишити незадоволеним. Якщо ви досі не надто любили банани, ми наведемо переконливі причини їсти їх щодня.

1. Банани допомагають боротися з депресією. У них багато триптофану – речовини, з якої виробляється серотонін – гормон щастя. Тому з’ївши банан легко поліпшити настрій.

2. Банани – єдиний фрукт, який навіть у немовлят не дає алергічної реакції.

3. Зміцнення кісток. Банани затримують кальцій в організмі, він не виводиться разом з сечею, а залишається в організмі і використовується для зміцнення кісток. Це особливо важливо для любителів кави, який навпаки вимиває кальцій з організму.

4. Поліпшення мікрофлори кишечника. Завдяки ферментам, які входять до складу бананів речовини, які потрапляють в організм з основною їжею, засвоюються організмом швидше.

5. Запори. Банани дуже корисні для тих, хто страждає від закрепів. Регулярне споживання бананів позбавить від цієї проблеми.

6. Банани допомагають позбутися такої проблеми як печія.

7. Виразка шлунка. Банани при вживанні обволікають стінки шлунка і тим самим захищають його від агресивних речовин і кислот в їжі, це сприяє загоєнню і рубцюванню виразок в шлунку.

8. При діареї. Тим, хто страждає діареєю, радять вживати банани. Це дуже хороший відновлюючий продукт.

9. Великий вміст калію в м’якоті банана рятує від судом литкових м’язів тих, хто багато тренується.

10. Набряки. Вживання бананів значно зменшує набряки у тих, хто страждає від цього.

11. Джерело енергії. Якщо з’їсти банани перед тренуванням, то можна буде займатися більш ефективно – рівень цукру буде підніматися не дуже швидко і енергії вистачить до кінця тренування.

original-1363772759

http://zdorovia.com.ua/