Кафе без дітей: дискримінація або право на відпочинок?

Кафе без дітей: дискримінація або право на відпочинок?

Вересень 14, 2015 0 By admin

У Південній Кореї зростає кількість кафе і ресторанів, які вішають на дверях табличку: “З дітьми віком до 7 років вхід заборонений”. Таким чином адміністрація намагається вберегти відвідувачів від маленьких шибеників.

Біганина, крики та інші шумові ефекти – це ще не все.

“Деякі матері змінювали своїм чадам підгузки прямо в кафе; були випадки, коли діти розливали напої на підлогу. Звісна річ, усе це не подобалося відвідувачам, – розповідає власник одного з таких кафе. – Я не міг задовольнити всіх клієнтів і мав зробити вибір”. Заклад втратив декількох завсідників, але набув іншу постійну клієнтуру – людей, які хочуть відпочити й розслабитися після роботи в комфортних умовах.

Поширення “зон без дітей”спричинило в корейському суспільстві запеклі суперечки.

“Такі місця спрямовані скоріше не проти дітей, а проти безвідповідальних батьків, які не стежать за їхньою поведінкою, закриваючи очі на витівки”, – говорить Кім Мін Кюн, 37-річна мати малюків двох і шести років.

“Чим “зони без дітей” відрізняються від апартеїду? – заперечує її опонентка Кім Хві Рін, яка виховує нащадків двох і семи років. – Це дискримінація стосовно дітей”.v-37s8gu4O4

http://wlpress.net/