Смачна і легко готується: рецепт бюджетної паски, яка по кишені кожному
Квітень 18, 2024Для багатьох господинь актуальні бюджетні та прості рецепти пасок. Така випічка готується легко та виходить така ж смачна, як і звичайна.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на YouTube-канал “Абетка рецептів”.
Список інгредієнтів
Основні інгредієнти тіста майже такі ж, як і для звичайної. Важливо те, що їх потрібно використовувати в меншій кількості.
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- борошно пшеничне – 600 г
- молоко 2,5% – 250 мл
- жовтки курячі – 2 шт.
- сметана 30% – 160 г
- цукор – 120 г
- цукор ванільний – 8 г
- дріжджі пресовані – 25 г
- масло вершкове – 35 г
- смалець – 1 ст.л
- родзинки – 100 г
- сіль – 0,5 ч.л
- куркума – 0,25 ч.л
- для змащування курячий жовток – 1 шт.
- вода – 1 ст.л
Спосіб приготування
Спочатку у тепле молоко покладіть дріжджі і перемішайте вінчиком. Далі додайте 1 ст. л. цукру і 1 ст. л. борошна та перемішайте до однорідної маси й залиште на 10 хвилин.
Після цього у великій мисці змішайте жовтки, решту цукру, ванільний цукор, сіль і перебийте міксером. Додайте сметану, дріжджовий розчин і розмішайте вінчиком.
Далі додайте розм’якшене вершкове масло, смалець і перемішайте вінчиком до однорідності.
Частинами додавайте просіяне борошно, всипте куркуму і замішайте тісто. В кінці добре вмішайте в тісто промиті родзинки.
Тісто залиште підходити в тепле місце на 1,5 години. Після розділіть його на 4 частини та сформуйте кульки, вкладіть у форми і залиште підходити на 1 годину.
Верх паски змастіть жовтком, змішаним з ложкою води і випікайте за температури 170°C 1 годину.
Рецепт бюджетної паски (скриншот)